Identitatea divina si cea legala

Stiati ca Biblia este carte de identitate si ca acolo scrie ca omul este liber, nu se autentifica, nu se dovedeste, nu are treaba cu cezarul, e impreuna-stapan peste toate? Aceasta carte de identitate este de la Dumnezeu pt fiecare fiu de om care vrea s-o duca si pt toti laolalta ca Biserica. In ea e crucea. Crucea de la gat este o Biblie. Cum o facem sa fie recunoscuta de stapanire ca dovada de om liber (uns al Domnului) tine de marturisirea fiecaruia prin fapte si cuvinte. Cu Biblia poti birui statul pt ca e cea mai inalta lege pe care sunt pusi sa jure membrii statului, le e frica de ea si de cei care declara ca sunt unsi ai Domnului si nu fac parte din corporatia statala. Noi toti purtam cruci la gat, dar prezentam numarul la ctrl si acceptam orice acuzatie si orice masura impotriva noastra. Este un labirint, specialistii trebuie sa-i gaseasca intrarea pe unde am cazut in el, oare nu e identitatea legala?
Cealalta identitate este de la diavol pentru persoane. Persoanele n-au Parinte Ceresc, pt ca Dumnezeu a facut omul din tarana si a suflat constiinta in el, iar persoana e facuta din filosofie cu pixul pe cartonas/token. Omul e viu si nu are nevoie de autentificare sau incredere din partea altui om viu. Cine e viu crede, cine e mort nu poate crede si cere dovezi certificate de catre conducerea lumii mortilor. Lumea domiciliilor si a titlurilor cu majuscule e lumea mortilor (ca in cimitir, aleea-nr+taxa de con-cesiune). In lumea furata de stat de la Dumnezeu (parabola viei) prin consimtamantul si supunerea naiva a oilor-persoane, persoana trebuie sa faca dovada ca a murit spiritual si se poate desfasura fizic in iad, spre ex. a munci, a duce greutatile ‘vietii’ (doar in iad se munceste – Codul muncii nu exista in Rai la cei liberi). Viata nu are greutati, e libera de orice greutate si legatura. Daca crucea biruie moartea de ce nu-i foloseste nimeni puterea? E ca si cum ai Ferarri si mergi pe alei intre blocuri; avem Cruce si innecam porcii cu puterea ei, nu ne eliberam pe noi. De tiganii care furau, talhareau si scapau pt ca nu aveau acte va aduceti aminte din epoca comunista? Dar de imigrantii ilegali care-si aruncau actele? De ce nomazii neinregistrati sunt mai tari decat „legile” si copiii lui Dumnezeu tac si merg la intepat si la prelevat date biometrice cu tot cu ADN? Nimeni nu arata crucea cand li se baga in ochi „incalcarea legii”, pt ca le e frica sa nu piarda „drepturile” ingaduite de stapanitorul acestei lumi. „Actul de identitate, va rugam! -Uite-l, „boss”, (cu cruciulita in mana) e mai tare decat legile lumii acesteia! Da-te la o parte, ca mersul, vorbitul, ganditul…traitul nu e infractiune, decat in lumea voastra!”

19 comentarii

  1. Lolek B spune:

    Cu adevarat, „mare recunoastere” din partea vorbaretilor acestui veac:

    https://www.activenews.ro/stiri/O-mare-recunoastere-internationala-pentru-IPS-Teodosie-Arhiepiscopul-Tomisului-venita-chiar-la-23-de-ani-de-arhierie-impliniti-azi-Alegerea-ca-membru-titular-in-European-Academy-of-Science-and-Arts-din-Salzburg-188618

    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Academy_of_Sciences_and_Arts

    Inca un popic mason, cu aere de luptator pt „adevar”…adevarul stiintific, caci altfel nu pupa statutul de membru titular. Nimic nou sub soare. Roncea nu intelege ca este „soarele gol”.

    Activewews, ca de obicei, casca gura la tot ce zboara.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      Judecata sa nu fie hotaratoare ci intrebatoare, sa aiba Dumnzeu ultimul cuvand. Am prieteni (din copilarie) acum masoni, habar nu au ce inseamna masoneria, e „o scoala de inteleptire”, se duc pt ca e moda si „se leaga ceva”, la fel cum nu stie copilul pentru ce e scoala publica si ca iese din ea rob automatizat pregatit sa fie rotita intr-un sistem…rotita salariata sau liber intreprinzatoare care se misca in directia aleasa. Preotii sunt pusi cu aprobarea lui Dumnzeu pt ca Biserica e a Lui, daca nu isi fac treaba doar El ii judeca. Daca noi nu le aratam respect inseamna ca nu respectam Trupul lui Dumnzeu din care suntem si pe organele sale. Judecarea preotilor e f delicata si nu e de competenta noastrra indiferent cum sunt. DACA EI INVATA RAU, viclean, cu buna stiinta, atunci trebuie sa le spui si sa te departezi. Dar si ei sunt folositi ca si noi, fara sa constientizam, ni se da un rol in lume si noi lucram pt stapanitorul acestei lumi ziua si ne gandim la nemurire noaptea; Domnul stie bine cine conduce lumea si avem circumstante la Judecata, e peste puterile noastre sa facem ceva mai mult decat pt sufletele noastre. Recunasterea stiintifica internationala se da pt servicii aduse IA sau IColective a Societatii celor care prin lupta lor pt adevar&cunoastere il fac pe diavol mai intelept si ii dau idei de cucerire a acelei tari/biserici, cum a fost masonul Dimitrie Cantemir. Vina arhiereilor e ca nu sunt viteji cu cine trebuie, cu statul si soboarele lui masonice.

      Apreciază

  2. Lolek B spune:

    Ce ar mai fi de spus?

    Toti alearga dupa diplome, la pocaiti sunt pastori cu 2-3 facultati, mastere si doctorate, la catolici nu mai zic. Nici ortodocsii nu se lasa mai prejos, cat mai multa carte, asta este tinta.

    Acesti „pastori” nu realizeaza ca lumea iti da o diploma ca sa o servesti.

    „Societatea” nu iti da recunoastere daca nu depui juramantul de credinta ca vei lupta pentru imbunatatirea societatii.

    Pavel saracu’ a vorbit degeaba:

    1 Corinteni 2:13 – „Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.”

    In fine, ce stiu eu…tot de la „societate” am diploma si tot pentru „corporatie” lucrez…poate nu vad paiul din cauza barnei.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      A intelege nu e suficient, mai trebuie si simtire, ceva sa te cheme afara din imparatia minciunii si normelor pt functionarea ordonata a templului de extragere de energie de la oameni. Pe ce simti si cum te manifesti se judeca locul in care vei merge pt eternitate, nu pe multa intelepciune de mare specialist devotat sistemulul de la care a primit specializarea. NImeni nu-l intrece pe marele teolog in inteligenta. Vor face ca sa fim depedenti de inteligfenta lui si sa ne inchinam ei si s-o platim cu bani. Capistea evolueaza. Sa stam afara din lume macar cu mintea coborata in inima daca nu avem curaj de mai mult. Simplitatea e cea mai inalta scoala. O sa vina vremea cand tacerea o sa spuna totul.

      Apreciază

    2. vaivoua spune:

      la corporatie, ca si in interiorul structurilor, se vede cel mai bine fatarnicia sistemului. Comenzile (contractele) sunt inchinarea bine platita si de buna voie a unei colectivitati la diavol. Corporatiile sunt structuri externalizate ale celor militare, folosesc forta de munca civila. Daca faci bani, investeste intr-o casuta la munte si fa bine celor care fac bine la randul lor, sa se intareasca comuniunea dreptilor

      Apreciază

  3. Lolek B spune:

    Pentru habaucii care nu inteleg cine trimite „foc din cer”, este chiar el: „DragonFire” => focul dragonului 😈

    Inutil sa mai detaliez cine este dragonul.

    https://www.activenews.ro/stiri/Viitorul-razboiului-este-aici.-Dragonfire-prima-arma-laser-a-Marii-Britanii-poate-sa-distruga-tinte-aflate-la-kilometri-distanta.-Costul-este-mai-mic-de-10-lire-sterline-pe-lovitura-188775

    Alta treaba:

    acum multi ani, mai citeam/vedeam anumite materiale de pe site-ul:

    https://fymaaa.blogspot.com

    Evident, consumat cu moderatie, fiind tinut de catre bautorii de urina, adeptii lui Bivolaru.

    Anumite chestii erau „interesante”, din cand in cand, in stilul David Icke, insa tot pe model New Age: „puterea universului este in noi”, „ghidare spirituala launtrica”, „cresterea constiintei”, „paranormal”, bla bla bla.

    Printre materiale, mai postau si chestii preluate de pe Project Avalon si Project Camelot, unde vorbea de multe ori Bill Ryan.

    Ieri mi-am adus aminte de un anume material chiar vechi, vazand un filmulet pe un canal de Telegram. Nu il mai caut pe „iesirea din matrix”, l-am gasit pe Ytb:

    The Anglo-Saxon Mission, explained by Bill Ryan : a Project Avalon video (youtube.com)

    Este o „dezvaluire” a lui Bill Ryan, facuta in 2010, povestea despre care vorbeste petrecandu-se in Londra, prin 2005 (a auzit-o de la un whistleblower ramas anonim).

    Asculta cu atentie, macar primele 25 min:

    • Israel vs Iran (cine loveste primul, cum trec apoi la nucleare tactice pentru aducerea omenirii in genunchi),
    • Agenda depopularii si
    • „China va racii” in urma unei arme biologice (virus gripal) dupa care „raceala/gripa” se va raspandi la nivel global.

    Nu il postez pe canalul de Telegram, insa merita urmarit.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      f tare manipularea, „rasa caucaziana mostenitoarea pamantului” (dupa venira lui Hristos poate)…e clar ca rasa kazara mongoloida face jocul. Kalergi e planul, ura pe colonizatorii albi si sodomiti, India e „lumina”, imparatia sarpelui controlata de cabala. „Neamul ales” al controlorilor stiintifici ai matrixului vrea sa mosteneasca pamantul, restul sunt diversiuni lansate din timp ca sa fie intiparite in majoritatea populatiei, sa zapaceasca. Satyanistii conduc lumea, limbajul corect, religia egalitatii, comertul si pharmakeia/industria ingineriei umane, nu caucazienii. Cand vor zice dupa razboi: gata, e epoca de aur, satya yuga-pace, ordine, atunci va fi satanismul si falsul paradis in care se vor lepada majoritatea de trup si de constinta ca sa aiba senzatia ca sunt zei in duhul realitatii paralele…
      cea mai mare scoala de manipulare e Academia de stiinte a Londrei, cu radacini adanci in hinduism si satanism. Menirea acestei scoli e sa centralizeze evidenta contabila mondiala a lui mamona, sa-i numeroteze pe toti ca pe marfuri.. Acest imperiu multimilenar babilonian rezista pt ca are capetele de putere separate in diferite parti ale imperiului. Nu are importanta in ce parte a lumii e „templul”(legea ascultarii/religia) puterii.

      Apreciază

  4. Lolek B spune:

    @Cand vor zice dupa razboi: gata, e epoca de aur, satya yuga-pace, ordine, atunci va fi satanismul si falsul paradis in care se vor lepada majoritatea de trup si de constinta ca sa aiba senzatia ca sunt zei in duhul realitatii paralele…

    Legat de ce spui tu, Klaus Schwab le-a explicat deschis habaucilor WEF ca nu vor muri, mergand pe aceeasi minciuna a sarpelui cel vechi:

    https://t.me/vaivoua/6129

    Geneza 3:4 – „Atunci, şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri,”

    Sectantii cultului nemuririi WEF se si vad „traind” in „duhul realitatii paralele…”

    Acum, lasand la o parte sectantii WEF, ar fi bine sa te mai gandesti la cei care cred in „nemurirea sufletului”. NU exista asa ceva. Este o chestiune pur New Age, din vechea latratura a balaurului (Geneza 3:4).

    Ai trecut la somn, esti in completa stare de inconstienta. In „somn” esti o copie inactiva, salvata in marele „server divin”, in „clod”-ul ceresc, in „cartile din cer”.

    La restaurare = invierea mortilor, vor fi din nou suflete vii.

    Sufletul exista doar VIU, asa cum a fost creat prin decret divin:

    Geneza 2:7 – „Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.”

    Tarana (materie) + spirit = un suflet viu.

    Cand cele doua componente se despart la moarte (trupul se descompune = tarana) si spiritul se reintoarce la Creator (Luca 23:46), sufletul moare = intra in starea de „somn” („sleep”, inactiv ca la pc-uri).

    Prima moarte = somn (Ioan 11:11; Matei 9:24; Daniel 12:2; 1 Corinteni 15:51, etc.).

    Cand omul trece la somn (prima moarte), el este salvat in „cartile din cer”, in „cloud”. Acele „carti” sunt copiile de back-up pentru fiecare suflet care a trecut la somn. La inviere, Creatorul reface instantaneu si complet acel suflet = trup + spirit. Unii vor avea trup nesupus putrezirii (cei morti in Hristos salvati in cartea Vietii Mielului), nemantuitii vor avea trupul acesta si vor avea parte de judecata finala de dupa mia de ani, urmata de moartea a doua = inexistenta (Apocalipsa 20:14-15).

    A doua moarte = disparitia definitiva din existenta = stergerea copiilor de back-ul. Nimeni nu le mai poate restaura, sunt „arse”, adica mistuite/distruse complet. (Apocalipsa 20:14-15).

    Doar habaucii cred ca Dumnezeu, care este dragoste (1 Ioan 4:8), permite existenta vesnica intr-un iad fizic pentru sufletele nepocaite. Atat timp cat Viata nu este in tine, nu mai existi (moartea a doua = definitiva = inexistenta = uitarea).

    Starea omului in moarte

         O privire de ansamblu asupra Bibliei, avand in atentie  subiectul mortii, ne ajuta sa descoperim cateva adevaruri esentiale:

         1) In peste 50 de versete biblice, moartea este descrisa ca fiind un somn.

         2) Biblia foloseste de circa 1600 de ori cuvantul “suflet”, insa niciodata nu intalnim expresia “suflet nemuritor”.

         3) Biblia afirma ca singurul care are nemurirea este Dumnezeu ( 1 Timotei 6,16 ).

         Texte biblice care vorbesc direct despre starea omului in moarte

         – Iov 7, 9.10“Cum se risipeste norul si trece, asa nu se va mai ridica cel ce se coboara in locuinta mortilor. Nu se va mai intoarce in casa lui si nu-si va mai cunoaste locul in care locuia.”  ( Pasajul biblic este util celor care cred in strigoi, eliberandu-i de teama ).

         – Iov 14, 10-12: “Dar omul,cand moare, ramane intins; omul, cand isi da sufletul, unde mai este ? Cum pier apele din lacuri si cum seaca si se usuca raurile, asa se culca omul si nu se mai scoala; cat vor fi cerurile, nu se mai desteapta si nu se mai scoala din somnul lui.”

         – Psalmul 6,5: “Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine si cine Te va lauda in locuinta mortilor ? “

         – Psalmul 88, 10-12: “Oare pentru morti faci Tu minuni ? Sau se scoala mortii sa Te laude ? Se vorbeste de bunatatea Ta in mormant si de credinciosia Ta in adanc ? Sunt cunoscute minunile Tale in intuneric si dreptatea Ta in tara uitarii ?”

         – Psalmul 115,17.18: “Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se coboara in locul tacerii.”

         – Eclesiastul 9, 5.6.10: “Cei vii, in adevar macar stiu ca vor muri, dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nicio rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. Si dragostea lor si ura lor si pizma lor demult au si pierit si niciodata nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta, caci in locuinta mortilor in care mergi nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune.”

         – Ezechiel 18, 4.20: “Sufletul care pacatuieste acela va muri.”

         Toate aceste pasaje biblice ne arata cu claritate ca:

         – Moartea e un somn. Daca tinem seama de faptul ca somnul este acea perioada din viata omului in care el nu este constient, intelegem ca in moarte nu exista constienta de sine. De asemenea, asemanarea mortii cu un somn ne arata si faptul ca va exista o “trezire”, ca moartea nu este vesnica, fapt care se armonizeaza perfect cu doctrina invierii.

         – In moarte nu exista amintiri si comunicare. Nu exista lauda la adresa lui Dumnezeu, nu exista sentimente, activitate, inteligenta, planuire si stiinta.

         Daca, potrivit Scripturii, niciunul din lucrurile amintite nu exista in moarte, intrebarea care se pune este: Cum armonizam invataturile despre iad si rai cu ceea ce spune Biblia ? Daca cei morti nu-L mai pot lauda pe Dumnezeu, cum ne imaginam raiul ? Daca cei morti nu mai stiu nimic si nu mai simt nimic, cum ne imaginam iadul ? Daca cei morti nu mai au nicio activitate, nu mai au intelepciune si stiinta, cum ne imaginam “viata” de dincolo ? Iata cum minciuna sarpelui din Eden: “Hotarat ca nu veti muri” ( Geneza 3,4 ) vine in contradictie cu multe alte doctrine clare ale Cuvantului lui Dumnezeu.

         Texte biblice care se refera indirect la starea omului in moarte:

         – Ioan 14, 2.3: “In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi.”

         Ce logica ar avea aceasta fagaduinta daca la moarte cei credinciosi ar fi luati in rai, langa Domnul Iisus ?

         – Matei 24, 30.31: “Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.”

         Alesii lui Dumnezeu, mantuitii din toate timpurile, vor fi adunati atunci, la revenirea Mantuitorului, nu la moarte.

         – Apocalipsa 22, 12: “Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.

         – Matei 16,27: “Caci Fiul omului are sa vina in slava Tatalui Sau cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.”

         Rasplata Domnului Christos ( mantuirea si viata vesnica ) este cu El, nu este oferita celor credinciosi inainte de revenirea Lui.

         – Matei 25, 31.32: “Cand va veni Fiul omului in slava Sa cu toti sfintii ingeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate inaintea Lui. El ii va desparti pe unii de altii cum desparte pastorul oile de capre.”

         Despartirea celor doua categorii de oameni: cei credinciosi si cei nelegiuiti, se va face la revenirea Mantuitorului, nu la moarte.

         – Evrei 11, 13.39.40: “In credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant… Toti acestia, macar ca au fost laudati pentru credinta lor, totusi n-au primit ce le fusese fagaduit, pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi.”

         Cei neprihaniti care au murit inca nu au primit rasplata. Ea le va fi data doar la revenirea Domnului Christos.

         – Fapte 2,29.34: “Cat despre patriarhul David, sa-mi fie ingaduit, fratilor, sa va spun fara sfiala ca a murit si a fost ingropat; si mormantul lui este in mijlocul nostru pana in ziua de azi … Caci David nu s-a suit in ceruri…”

         David, cel despre care sta scris ca este “om dupa inima Lui” ( 1 Samuel 13,14), ar fi trebuit sa se afle in rai, daca invatatura aceasta ar fi adevarata. Dar iata ca David se afla in mormant, asteptandu-si rasplata la revenirea Mantuitorului.

         – 1 Petri 1, 3-5: “… la o mostenire nestricacioasa si neintinata, pastrata in ceruri pentru voi…

         Raplata credinciosiei este pastrata pentru momentul revenirii Mantuitorului. Ea nu le este data celor credinciosi la moarte.

         – Daniel 12, 2.13: “Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica si altii pentru ocara si rusine vesnica…Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire  la sfarsitul zilelor.”

         Lui Daniel i se spune ca isi va primi rasplata la invierea mortilor, nu la moarte.

         – Ioan 13, 35: “Iisus plangea

         Daca credinciosul Lazar ar fi fost luat in rai  dupa moarte, de ce plangea Iisus ?

         Iata cum minciuna sarpelui in Eden, intrata in doctrinele multor biserici crestine, vine in contradictie evidenta cu marile adevaruri ale Bibliei. In acelasi timp, invatatura despre starea inconstienta a omului in moarte, este perfect armonizata cu restul adevarurilor Scripturii.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      Sufletul este o fiinta care locuieste in trup/templul sufletului. Sufletul nu moare decat daca isi pierde Constiinta, adica comuniunea-trairea impreuna cu Dumnezeu in libertate si adevar. Moartea inseamna despartirea sufletului de Constiinta cu Dumnezeu. [dc intunericul e absenta luminii, moartea e absenta Vietii; viata nu e acolo unde e Dumnezeu in preajma, ca si fasireii si carturarii au stat langa El si erau morti, ci in inima in care sufletul isi tine Constiinta vie.] Nu exista pauza gen somn sau criogenare sau suspendarea sufletului, el continua la lumina in libertate sau la intunericul lipsei de Dumnezeu in robia demonilor, ceva gen ce traieste omul pe pamant, opresiune permanenta, eventual asimilare de IA si „moarte” definitiva sufletului. Moarte nu inseamna somn, e doar o metafora, asa cum sunt majoritatea descrierilor din Biblie pt ca Biblia fiind adevarul si adevarul nesuportand inovatii nu poate sa se imbogateasca cu cuvinte si concepte noi de la diavol. Asta s-a intamplat la Babilon si a trebuit sa fie amestecate limbile pt ca exista pericolul ca Hristos sa nu mai poate anula contractul/pacatul stramosesc. Acest p[ericol a revenit acum la noul Babilon cu limba IA engleza pe care o vor vorbi toti prin translatorul IA. Limbajul e cheia vietii (sau mortii/codul), de aia zice „La inceput a fost Cuvantul”. Viata = Dumnezeu, moartea = fara Dumnezeu, starea de suspendare in existenta nu exista.

      Apreciază

  5. Lolek B spune:

    Somnul despre care se vorbeste in Biblie este o stare de inconstienta. Versetele sunt irefutabile.

    Este normal sa fie asa. Daca eu am murit acum 5.321 de ani si tu mori maine, amandoi intram in starea de „somn” (evident ca este o metafora) in momentul in care murim fiecare de prima moarte. Astfel incat, la inviere, atat pentru mine cat si pentru tine, perioada de „somn” nu exista (nu suntem constienti de ea). Pentru fiecare „adormit”, intre momentul mortii numite somn (prima moarte) si momentul invierii, este doar o clipeala de ochi. Nu esti constient ca ai murit de 5 mii de ani, de 250 de ani sau de 2 zile. Pentru fiecare este ca o clipire de ochi.

    Sufletul NU este functional/constient dupa moartea somn. El este salvat complet in cartile din cer. Daca vrei, el „traieste” acolo insa este complet inactiv, nu este constient de sine. In locuinta mortilor nu exista activitate, simtire, nimic. Versetele sunt irefutabile. Povestile si basmele de la gradinita spun altceva, Diavolul este multumit ca momeala a fost inghitita si rumegata, iar asta hraneste mintea/intelegerea crestinilor.

    Trezirea/invierea se face pentru toti odata, in doua momente diferite:

    • dreptii adormiti in Hristos, la Parusie (venirea pe norii cerului a lui Hristos)
    • nedreptii, dupa mia de ani, in care Satana sta si „casca gura” (intelege) la ce a facut pe pamant (distrus) si la oamenii pe care i-a anihilat de pe pamant.

    @Sufletul este o fiinta care locuieste in trup/templul sufletului.

    Daca tu crezi ca acea „fiinta” care locuieste in trup, pleaca prin vazduh dupa descompunerea trupului (prima moarte)…no comment.

    Din aceasta intelegere gresita rezulta niste practici si invataturi complet contrare Adevarului revelat.

    Gandeste-te bine:

    Geneza 2:7 – „Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.”

    Tarana (materie) + spirit = un suflet viu.

    Nu noi dam explicatia, explicatia o da Cel care L-a inspirat pe Moise sa scrie aceste cuvinte.

    Nu este trup, PA suflet!

    De aceea, la inviere, cei adormiti in Hristos primesc trupuri noi, dintr-o alta zidire (nesupuse putrezirii). Doar asa inviaza sufletul, intr-un trup nou.

    Uita-te cu bagare de seama la Mantuitorul. El, dupa ce a fost mort 3 zile, a fost inviat de catre Dumnezeu intr-un trup nou (din „alta zidire”), care arata normal pentru ucenici (manca cu ei, etc.) dar putea trece prin pereti, deplasa instantaneu, etc.

    Acele trupuri noi sunt tot de natura „soft”, adica pot lua orice forma si structura, in functie de fizica locului unde se afla. Toate acestea sunt posibile doar prin locuirea Duhului Sfant in acel trup nou.

    @„La inceput a fost Cuvantul”

    Evident ca asa este, in lumea lui Dumnezeu nu exista computere cuantice, macarale si buldozere.

    In universul neprihanirii TOTUL se produce/apare la rostirea Cuvantului Creator. Nu a fost asa doar la inceput, este continuu/vesnic!

    Ceea ce este formidabil, este ca fiintele neprihanite au acces direct la aceasta putere, datorita faptului ca Duhul Sfant locuieste in ele. Fiintele neprihanite utilizeaza in mod neprihanit puterea pe care o au permanent la dispozitie si pot aduce la existenta „chestii/lucruri”, se deplaseaza instantaneu (acolo nu exista timp, ci doar prezent continuu), etc.

    Omenirii pacatoase i s-a dat o mostra in Omul Iisus Hristos: mergea pe ape, inmultea mancarea, disparea instantaneu, potolea apa marii, facea minuni formidabile (vindecare totala si invieri).

    Noua ni s-a spus:

    Luca 17:6 – „Şi Domnul a zis: „Dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice dudului acestuia: ‘Dezrădăcinează-te şi sădeşte-te în mare’, şi v-ar asculta.”

    Matei 17:20 – „„Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: ‘Mută-te de aici colo’, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.”

    Crestinatatea habar nu are ce inseamna aceste cuvinte.

    Mantuitorul ne-a explicat: daca aveti in voi credinta (asa cum este in mine Duhul Sfant), puteti muta muntii (fizic), merge pe ape (fizic), trece prin pereti (asa trec si ingerii), etc. Puterea Duhului Sfant este infinita si Tatal ceresc ne ofera nu doar Viata Lui (ca sa traim vesnic) ci si toata puterea Lui. Noi nu credem asa ceva!

    Cand LEGEA (Duhul Sfant) este instalata in tine, nu mai conteaza legile fizicii (oricare ar fi acelea), pentru ca in prezenta Legii (vezi la Mantuitorul) orice lege fizica se supune/desface/anuleaza.

    Noi nu credem aceste cuvinte: „nimic nu v-ar fi cu neputinţă.”

    Pentru ca NU intelegem cum se face aceasta. Pentru ca NU avem credinta lui Iisus: „…Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui” (Ioan 14:10).

    Cine canta vechea cantare, „noi avem tot adevarul”, cu niciun chip nu va intelege cuvintele de mai sus.

    Crestinatatea crede ca toate erau cu putinta la Fiul Omului pentru ca el este a doua persoana a dumnezeirii care a venit pe pamant in corp omenesc. Cine crede asa ceva, vechea cantare, nu are nicio sansa in fata Antihristului.

    Cine intelege ca Fiul Omului este al doilea Adam, Om in care a locuit deplin Duhul Sfant, va fi facut asemenea Capului la Nunta Mielului/Fiului de Imparat, va da ultima strigare de har lumii, va infrunta fortele demonice dezlantuite pe pamant in ultimele zile ale plagilor finale si va ajunge la Parusie in picioare si nu ascuns prin pesterile muntilor (Apocalipsa 6:16).

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      De unde a salvat Hristos sufletele dreptilor si ale protoparintilor, in ce stare erau?

      Apreciază

  6. Lolek B spune:

    Dreptii si protoparintii (caci Adam si Eva s-au pocait sincer de greseala lor) sunt salvati/restaurati/adusi la starea initiala/inviati din moartea intaia (numita „somn”). Deocamdata dorm, insa deja sunt restaurati/albiti/curatati/indreptatiri (in lipsa):

    Apocalipsa 6:9 – „Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră.”

    Apocalipsa 6:10 – „Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?””

    Apocalipsa 6:11 – „Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi i s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei.”

    Ti-am mai spus, ca sa intelegi vorbirea metaforica de aici, citeste:

    Geneza 4:10 – „Şi Dumnezeu a zis: „Ce ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă din pământ la Mine.”

    Abel era mort (in „somn”) dar „glasul” sangelui lui striga din mormant. Pentru va viata este in sange (Leviticul 17:11).

    Cand ai murit de moartea intaia (somn), din care exista desteptare, sufletul tau este salvat 100% (pana la ultimul „bit de informatie”) in „marele server ceresc” (Biblia numeste „cartile din cer”, limbajul este corect, noi intelegem astazi semnificatia, evident ca in cer nu sunt niste carti fizice in care ingerii raportori noteaza tot ce am facut noi in viata pamanteasca). Cat timp noi traim aceasta viata, se face permanent/continuu „upload” in „cartile din cer”, niciun „bit de informatie” nu se pierde:

    Matei 10:30 – „Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi.”

    Limbajul este metaforic, evident ca nu se refera strict la perii capului, caci unii mai suntem si chilugi 🙂

    Totul este salvat, fiecare gand, fapta, vorba, intentie, traire, totul. Sunt ferm convins ca in cer nu exista servere, insa exista un mare Server = Servul servilor = Dumnezeu. In El suntem toti salvati cand murim de moartea somn.

    Ingerii (avem fiecare cate 2 ingeri sfinti insotitori) sunt martori a tot ce este salvat in „cartile din cer”, nici macar Satana nu-i poate combate cand ei certifica raportul inregistrat in acele „carti” (principul celor 2 martori din Deuteronomul 17:6; Numeri 35:30; Deuteronomul 19:15, etc.).

    Acum, unii dintre oameni nu au gustat moartea intaia (extrem de putini – Enoh, Ilie), ei sunt arhetipuri pentru cei de la sfarsitul timpului care nu vor gusta nici ei prima moarte (1 Tesaloniceni 4:17). Acestia au trupuri glorificate, sunt locuinte ale Duhului Sfant.

    Altii, la fel de putini, desi au murit de moartea somn (intaia moarte) au fost deja inviati (Moise – Iuda 1:9, cei inviati la crucificarea Mantuitorului – Matei 27:52), ei sunt arhetipuri pentru dreptii care vor fi inviati la Parusie. Acestia au trupuri glorificate, sunt locuinte ale Duhului Sfant.

    Mai exista a treia categorie, cei inviati din moartea somn dar care au trecut din nou la odihna (Lazar, Luca 7:14, etc.). Acestia sunt la comun cu toti cei care au murit de moartea somn si asteapta invierea (a dreptilor si apoi a nedreptilor). Caci si Lazar si toti cei inviati de catre Mantuitorul, au murit din nou, dupa ce au fost inviati din moartea somn. Acestia sunt la odihna. Din moartea somn poti fi inviat de oricate ori ar fi nevoie (fara numar), insa atat timp cat Duhul Sfant = Viata nu locuieste in tine, mori din nou de moartea somn. De ce poti fi oricand si de oricate ori inviat din moartea „somn”? Pentru ca exista „copia de backup” = „cartea din cer” in care este salvat sufletul tau.

    Cat timp Imparatia cerurilor NU s-a produs in tine, ca in al doilea Adam, Viata nu este in tine si la final mori de moartea „somn” (intaia moarte). Daca nu mori in Hristos, vei muri in final de moartea a doua.

    Cine insa moare de moartea a doua, nu mai poate fi adus la viata, pentru ca nu mai exista „copia de backup” = „cartea din cer” a sufletului tau a fost distrusa/arsa/dezintegrata/uitata. De aceea ni s-a spus raspicat: Ezechiel 18:20 – „Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Nu va muri de moartea intaia, va muri de moartea a doua in final. Adica inexistenta. Unde nu exista Viata, este moarte. In iad nu exista Viata, deci iadul nu exista. Iadul este acum, pe pamant!

    Ingerii cazuti nu vor muri niciodata de moartea intaia, ci vor muri toti de moartea a doua, din care NU mai exista intoarcere:

    Apocalipsa 20:14 – „Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.”

    Apocalipsa 20:15 – „Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat în iazul de foc.”

    Pe baza vietii pamantesti si a deciziei pe care ai luat-o in timpul vietii, „fisierul” sufletului tau salvat in „cartile din cer”, va fi reparat/restaurat/albit/curatit in lipsa. Adica, eu sunt mort (de moartea intaia = „somn”) si in lipsa mea (a „terminalului”/trupului pamantesc) copia mea de back-up = „cartea” din cer este curatita/albita/restaurata/adusa la starea originara de dinainte de pacatul lui Adam, in baza credintei mele „in Hristos”, dupa cum a inteles fiecare, la vremea lui, dupa legea tribului sau (caci multi nici nu au auzit de Hristos de-a lungul istoriei), dupa constiinta lor. Orice om, care a inteles ca este pacatos si are nevoie de iertare, va fi curatit in copia din cer daca a murit de moartea somn. A dat acceptul Creatorului de a fi reparat/restaurat in lipsa. Dumnezeu nu are dreptul sa ma curateasca in lipsa (moartea somn) daca eu nu mi-am dat acceptul cat timp am trait pe pamant. De aceea a fost o lupta uriasa pentru un singur suflet/trup, cel al lui Moise, pentru ca Satana tipa pentru orice caz. Diavolul ne acuza pe toti, inclusiv dupa ce am murit, pentru ca toti am murit in pacat, nu murim desavarsiti.

    Acea operatiune de curatire/”albire a hainelor”/restaurare a mortilor „in Hristos”, a dreptilor, se face odata pentru toti, intr-o singura zi.

    La fel, operatiunea de curatire/”albire a hainelor”/restaurare a celor vii care vom fi ramas „in Hristos”, a dreptilor, se face odata pentru toti, intr-o singura zi. Marea zi a ispasirii pentru cei vii = Nunta Mielului.

    Fara a fi sigilati pe frunte cu sigiliul Viului Dumnezeu, nu putem face fata evenimentelor finale care stau in fata noastra. Doar asa vom rezista pana la Parusie. Putem noi sa stim toate schemele si scamatoriile Satanei, sa destructuram fiara pana la ultima componenta, degeaba. Fara puterea Duhului Sfant complet instalata in noi, care ne va da puterea sa traim in completa sfintenie in mijlocul unei lumi demonizate, nu facem fata. Uite, citeste ce spune acest om, caci are dreptate, asa va fi:

    „Orasele vor prezenta o priveliste groaznica, chiar si cele ce vor fi ferite de o distrugere capitala, lipsite de apa si electricitate, caldura si aprovizionarea alimentara. Vor aminti de niste imense cosciuge de piatra, atat de multi oameni vor muri. Bande de ticalosi vor savarsi rautati, chiar si ziua. In orase va fi greu sa te deplasezi, iar noptile oamenii se vor strange in grupuri mari, ca impreuna sa incerce sa ajunga pana in zori. Rasaritul soarelui va anunta nu bucuria unei zile, ci mahnirea necesitatii de a trai si aceasta zi. Nu trebuie sa credeti ca la sat va domni linistea si bunastarea. Otravite, slutite, arse de seceta sau inecate de ploi, campurile nu vor mai da roadele trebuincioase. In vite vor da molime nemaivazute si oamenii, nemaifiind in stare sa le ingroape le vor lasa sa se descompuna, otravind aerul cu niste miasme groaznice. Taranii vor suferi din cauza atacurilor orasenilor, care, in cautare de hrana, se vor imprastia prin sate, gata sa omoare omul pentru o bucata de paine! Da, pentru acea bucata pe care acum nu o pot inghiti fara condimente si sosuri, vor fi varsari de sange.
    Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii. Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.” (A doua viziune a Staretului Antonie.)

    Aceasta operatiune de restaurare este strict apanajul Creatorului si o face cu cel mort (salvat in „cartile din cer”) si cu cel viu („noi cei vii care vom fi ramas”) in acelasi timp:

    1 Tesaloniceni 4:16 – „Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.”

    1 Tesaloniceni 4:17 – „Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.”

    Observi? Este o „trambita”, adica o strigare unica si puternica, odata pentru toti (morti inviati in trupuri glorificate si vii transformati in trupuri glorificate = temple ale Duhului Sfant). In aceeasi secunda, ca toti sa se bucure incepad din acel moment, constienti de vindecarea lor deplina din boala mortala a pacatului. Este foarte frumos ce a pregatit Domnul pentru noi! Este un Dumnezeu al ordinii, nu al dezordinii din capul teologilor habauci.

    „Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu…”

    Este chiar Cuvantul Creator, El ii cheama pe toti la viata vesnica: vii si morti in Hristos.

    Psalmii 33:9 – „Căci El zice şi se face; porunceşte şi ce porunceşte ia fiinţă. „

    Nu se bucura niciun sfant in cer, vazand silniciile zilnice care se petrec pe pamant. Acei extrem de putin drepti deja inviati sunt in mare mahnire in acest moment, indura foarte mult, alaturi de ingerii sfinti, de Mantuitorul, de Mangaietorul si de Tatal ceresc. Restul sunt la „somn”, toti in afara celor enumerati mai sus, fara exceptie.

    Si nu mijloceste nimeni pentru noi, in afara de Cel ce este Mijlocitorul = Omul Iisus Hristos, slavit sa-I fie Numele!

    1 Timotei 2:5 – „Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Iisus Hristos,”

    Ecce Homo! Iata Omul!

    Pilat a vorbit (chiar daca nu a inteles) mai bine decat orice popic/teolog din ziua de astazi si de ieri.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      A doua viziune a staretului Antonie… super adevarata.

      Apreciază

  7. Lolek B spune:

    Da, si eu cred ca viziunea este adevarata, chiar daca suna inspaimantator. Dar asta se va intampla cu omenirea lasata in voia mintii ei blestemate. Cei care vor batjocorii ultima strigare de har data lumii, prin cei 144.000 = Mireasa („cei in duhul si puterea lui Ilie” care il vor demasca pe Baal care sa da drept Hristos pe tronul din locul sfant), vor intra complet in posesia duhurilor necurate, alungand complet indurarea Domnului de la ei. Atunci este firesc ca se vor comporta complet demonic, canibalic, ca niste zombi fara de mintea/simtirea macar naturala. Iti aduci aminte de filmul „World War Z„?

    Fac o completare la ce am scris in postul anterior:

    @Ingerii cazuti nu vor muri niciodata de moartea intaia, ci vor muri toti de moartea a doua, din care NU mai exista intoarcere.

    Toti ingerii au fost creati cu Legea locuind in ei, toti au fost creati locuinte/temple ale Duhului Sfant.

    Cand Satana a comis hula impotriva Duhului Sfant = pacatul de moarte, ingerii care l-au urmat in rebeliune au comis acelasi pacat: alungarea Duhului de Viata din temple lor vii (Matei 12:31).

    Aceasta alungare nu s-a facut din greseala, la repezeala, intr-o clipa de nebunie/nestiinta.

    Biblia ne spune ca in cer a fost „un razboi”. Evident ca nu un razboi cu arme (nici macar sabii laser „jedi business”). A fost un razboi al conceptelor. Un razboi nu este o chestiune de o clipita, de un ceas, facut la repezeala, in care ingerii rebeli au crezut minciuna Diavolului si au ramas descoperiti. Nu. A fost un razboi al argumentelor vs contra argumentelor care a durat foarte mult „timp” (zic in limbaj omenesc, caci acolo exista doar prezent continuu). Dumnezeu le-a explicat in „timp indelungat”, extensiv, consecintele despartirii lor de sursa Vietii, consecintele alungarii Duhului Sfant = Legea din ei:

    Matei 12:31 – „De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.”

    De aceea ingerii cazuti nu mor de prima moarte „somn”, pentru ca ei au fost locuinte ale lui Dumnezeu prin duhul („Hristos” era in ei de la creatie) si au experimentat intensiv acest mod de existenta. Ei vor muri direct de moartea a doua (inexistenta), asa cum li/ni s-a explicat:

    Ezechiel 18:20 – „Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.

    Sufletul care alunga Duhul Sfant = Viata din locuinta Sa de drept, acela va muri.

    Ingerii au fost creati temple pline de Duhul Sfant. Au inteles EXACT ce inseamna neprihanirea, au experimentat complet ce inseamna dragostea lui Dumnezeu, au fost in completa cunostinta de cauza cand au ales sa comita hula = alungarea Duhului Sfant din ei.

    Acum, la oameni nu este ca la ingerii cazuti.

    Adam si Eva au fost si ei creati temple pline de Duhul Sfant. Insa au fost mintiti de catre Diavol, li s-a prezentat o „realitate” pervetita, nu au avut timp sa experimenteze tot ce au experimentat ingerii. Mai mult decat atat, amandoi si-au recunoscut greseala si s-au pocait de fapta lor (lucru pe care niciun inger rebel nu l-a facut si nu il va face).

    Noi toti ceilalti oameni, urmasii protoparintilor, ne-am nascut temple goale:

    Psalmii 51:5 – „Iată că sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea. „

    Suntem toti nascuti in pacat, adica temple goale in care Duhul Sfant nu locuieste.

    O singura exceptie a fost pana in ziua de astazi, 20 apr 2024: Omul Iisus Hristos, al doilea Adam, Fiul lui Dumnezeu.

    Noi avem la dispozitie acest timp de har in care sa ne pocaim, sa pricepem ca suntem pe o cale gresita si sa ne intoarcem din drum (sa se produca metanoia in mintea noastra). De aceea noi murim de moartea somn, care nu este finala si din care exista inviere. O singura moarte somn, o singura inviere.

    • Ai parte de invierea dreptilor, ai parte de viata vesnica:

    Apocalipsa 20:4 – „Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.”

    Apocalipsa 20:6 – „Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.”

    • Ai parte de invierea celor de dupa mia de ani, ai parte de moartea vesnica, impreuna cu ingerii rebeli:

    Apocalipsa 20:5 – „Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani…”

    Observi?

    Sfintii, inviati la prima inviere + cei vii restaurati si recuperati de pe pamant la Parusie, vor imparati cu Hristos o mie de ani, timp in care ceilalti morti vor fi in moartea „somn” iar Satana si ingerii sai rebeli vor fi „legati”, adica vor sta pe pamantul complet gol/pustiit, fara de viata (oameni , plante, animale = zero). O mie de ani nu vor avea „obiectul muncii”. Nu vor avea pe cine sa mai insele. In aceasta o mie de ani se face „judecata” celor care nu au murit in Hristos. Cine face aceasta judecata? Sfintii care vor împărăţi cu El o mie de ani (in cer).

    Matei 19:28 – „Isus le-a răspuns: „Adevărat vă spun că, atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-aţi urmat, veţi şedea şi voi pe douăsprezece scaune de domnie şi veţi judeca pe cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.”

    1 Corinteni 6:2 – „Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sunteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică însemnătate?”

    Pe care lume o vor judeca sfintii? Lumea care zace in cel rau, nepocaitii, cei care vor fi inviati dupa o mie de ani.

    1 Corinteni 6:3 – „Nu ştiţi că noi vom judeca pe îngeri? Cu cât mai mult lucrurile vieţii acesteia?”

    Cand sunt judecati ingerii rebeli? In mia de ani, cand sfintii vor împărăţi cu El o mie de ani. In acea mie de ani li se vor prezenta sfintilor toate evenimentele istoriei de pe pamant, toata nenorocirea produsa timp de 6.000 de ani sub patronajul stapanitorului acestui veac si al duhurilor rautatii. Simplu si clar.

    Tatal ceresc NU judeca pe nimeni, Fiul Omului NU judeca pe nimeni:

    Ioan 12:47 – „Dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec, căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea.”

    Ioan 3:17 – „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

    Judecata corecta o pot face DOAR cei care au patimit si au fost robi ai pacatului (temple goale) din cauza minciunilor fostului heruvim acoperitor = Lucifer. De aceea judecata NU o face nici Tatal si nici Fiul.

    In versiunea ortodoxa a Bibliei, versetele din Apocalipsa 20 sunt traduse gresit, ca sa le iasa „combinatia teologica” pe care oricum nu au inteles-o.

    Folosesc traducerea „mii de ani” in loc de „o mie de ani”. Verifica in versiunea originala greceasca:

    Revelation 20:7 When the thousand years are complete, Satan will be released from his prison, (biblehub.com)

    Pluralul este cea mai gresita interpretare posibila.

    In curtile supreme de justitie ale statelor omenesti, toate documentele emise sunt scrise fara virgula. Intotdeauna in aceste texte, virgula se deduce din context, nu se pune in text.

    Daca nu intelegi contextul, nu intelegi nici traducerea cuvantului χίλια (chilia), care se traduce in context doar prin singular: „o mie de ani”.

    Ti-am spus mai demult despre „saptamana cosmica”. Nu se discuta despre asa ceva in teologia populara (desi conceptul nu este nou, au mai vorbit timid, pe la garduri, unii din trecut). Am tot spus ca o sa scriu, e lung ce vreau sa scriu, insa aici voi expune doar o idee.

    Urmareste cu mare atentie:

    In curand se fac 6.000 de ani de la creatia lui Adam si Eva. Acestea sunt cele 6 zile („cosmice”) descrise aici:

    Exodul 23:12 – „Timp de şase zile să-ţi faci lucrarea. Dar în ziua a şaptea să te odihneşti, pentru ca boul şi măgarul tău să aibă odihnă, pentru ca fiul roabei tale şi străinul să aibă răgaz şi să răsufle.”

    2 Petru 3:8 – „Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi.”

    Timp de 6.000 de ani („6 zile cosmice” – 2 Petru 3:8) omul este in robia pacatului si isi face lucrarea de sclav al pacatului pe pamant. Sase mii de ani este sclav al Diavolului = stapanitorul acestui veac.

    In a saptea zi, cel credincios se va odihni, fiind eliberat de jugul scaviei pacatului.

    In ultima mie de ani, de dupa cele sase mii de ani de sclavie/munca silnica pe planeta puscarie, omul credincios se va odihni.

    6.000 ani („sase zile cosmice”) = munca pe planeta puscarie sub legea pacatului si a mortii

    1.000 de ani („o zi cosmica”) = sabat = odihna pentru dreptii care „vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani”

    Crezi ca degeaba a impartit Dumnezeu timpul de har in secvente a cate 7 zile (saptamana)?

    Asta ca nu mai amintesc de faptul ca ciclul lunar biblic era de 28 de zile si nu cum este astazi (30/31/28/29 zile). Era dupa ciclul lunar (cele 4 faze ale luni, patru faze a cate 7 zile, 4 saptamani a cate 7 zile), exact cum era ciclul menstrual regulat la femeie. Anul avea 13 luni a cate 28 de zile = 364 zile. De ce se numeste decem-brie luna a 12-a? Era luna a 10-a (decem) nu a 12-a. Le fel: septem-brie, era a saptea nu a noua, similar pentru octom-brie (a 8-a si nu a 10-a), similar pt novem-brie (a 9-a nu a 11-a). Maimutoii/nicolaitii (clericii = invingatorii laicilor) au schimbat sărbătorile/vremurile (Daniel 7:25).

    De ce este odihna in a saptea zi a saptamanii ( „zi cosmica” a „saptamanii cosmice”)?

    Pentru ca la finalul istoriei pacatului, in marea zi a ispasirii pentru cei vii = Nunta Mielului, Dumnezeu se va odihni din nou in Adam 2.0. Asa cum S-a odihnit in Cap, se va odihni si in trup/Biserica.

    In „ziua aceea”, in care se va produce Nunta, se vor sfarsii cei 6.000 de ani (sase zile „cosmice”) si vor incepe cei 1.000 de ani (sabatul – a saptea zi cosmica).

    Cand Duhul Sfant se va intoarce in ploaia tarzie, va sterge complet legea pacatului si a mortii din cei drepti si va instala complet legea Duhului de Viata. Atunci se vor odihnii sfintii, cand Dumnezeu se va odihnii in templele Lui de drept din care a fost alungat.

    Crezi ca degeaba le-a spus Mantuitorul iudeilor aceste cuvinte despre Sabat (odihna)?

    Matei 12:8 – „Căci Fiul omului este Domn şi al Sabatului.””

    Sabatul = odihna lui Dumnezeu se realizase in Fiul Omului, al doilea Adam, pentru prima data de la caderea primului Adam. De aceea Fiul Omului este Domn si al Sabatului (odihna in Dumnezeu), pentru ca El este primul in care Legea Duhului de Viata a fost reinstalata. El este Capul, Inaintemergatorul, Prototipul in toate. El este calea consacrata catre desavarsirea crestina. El primul si noi dupa El. NU El in locul nostru, cum cred habaucii.

    Cand intelegi aceste concepte din Biblie, nu te mai apuci sa traduci dupa cum te taie capul, ca sa iti iasa „balaria/dogma teologica”.

    Poate voi scrie detaliat despre „saptamana cosmica” (vremurile). Aici ai doar o mica mostra a ordinii desavarsite.

    In acest fel intelegi si de ce nu te joci cu modificarea zilei de odihna si sa o pui cum crede teologul habauc ca trebuie pusa. Pentru ca este o secventa logica in istoria neamului omenesc, in planul de mantuire. Una este prima zi a saptamanii („cosmice”) si alta este ziua a saptea, au semnificatii/aplicatii complet diferite, NU le sucesti cum iti vine pe chelie. Am fost avertizati ca nicolaitii vor schimba legea si sarbatorile din lege (sabatul din porunca a 4-a):

    Daniel 7:25 – Şi va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt şi va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt, şi îşi va pune în gând să schimbe sărbătorile/vremurile şi legea, şi ei vor fi daţi în mâna lui o vreme şi vremuri şi jumătate de vreme.

    2027 / 2030 / 2033 = End Game?

    Vom mai vorbi pe aceasta tema. Vom intelege de ce se precipita cu viteza maxima lucrurile din lumea noastra. Azazel isi traieste ultimele zile de stapanitor al acestui veac si este turbat de manie, pentru ca urmeaza sa fie aruncat afara din tabara, in pustie (pamantul pustiit).

    Din nenorocire, nu vom auzi niciodata despre asa ceva la Trinitas, Credo, Speranta TV, TBN,  Alfa Omega TV si alte trompete cre(s)tine.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      „se vor comporta complet demonic, canibalic, ca niste zombi fara de mintea/simtirea macar naturala. ”
      pai Alice Bailey zice altceva, ca vor fi oameni ai pacii, religiosi. Nebunia e acum, are scopul ei de a speria lumea de moarte. Antihriistul va fi model de judecator drept, acolitii lui, partidul mondial, serviciu divin in slujba popoarelor…etc.

      Apreciază

  8. Lolek B spune:

    Cred ca asta este inselarea celor religiosi, am mai amintit.

    Adica, acum traim intr-o faza care duce spre falsul „Armaghedon”, cu legi aberante (LGBTQ+, anularea culturii crestine, razboaie, molime, catastrofe naturale/cutremure, etc.).

    Asta aduce omenirea in stare de apoplexie, in genunchi, cersind „pacea”. Atunci apare Antihristul si va aduce „pacea”, cu „oameni ai pacii, religiosi”.

    Acesti „oameni ai pacii, religiosi” vor fi toti cei din religia organizata apostaziata, ca o corporatie sub umbrela Arhiamagitorului.

    Asta zice demonul Djwhal Khul (autointitulat: „Tibetanul”) prin vuvuzeaua lui Alice Bailey. Caci mesajele i le-a transmis telepatic, adica in stare alterata a constiintei, de tip (auto)hipnoza sau cum zic astia acum: „Channeling„. (https://www.diraromania.ro/ce-este-channeling)

    Alice Bailey – Wikipedia

    „Pe noi ne interesează un singur subiect, și anume aducerea noii ordini mondiale… ne ocupăm de formarea unui nou partid, care va aduna pe toți oamenii păcii și bunei înțelegeri, fără a deranja loialitățile lor specifice… Acest nou partid poate fi privit ca o materializare a împărăției lui Dumnezeu pe pământ, care răsare sub ochii noștri… El îi grupează pe toți cei care, deși aparțin oricărei religii, națiuni sau grupări politice, au fost eliberați de spiritul urii și al separaționismului, și care caută să implementeze pe pământ reguli drepte prin bună înțelegere.”

    Alice Bailey & Djwhal Khul (demonul) – Externalizarea Ierarhiei, 1957 – Lucifer Publishing Company redenumita mai apoi Lucis Trust

    Cei de la ONU citesc din Alice Bailey, au „camera de rugaciune” in sediul central de la NY (oficial) de pe vremea lui Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld – al doilea secretar general ONU, etc.

    https://www.un.org/Depts/dhl/dag/meditationroom.htm

    https://www.lucistrust.org/world_goodwill/supporting_the_work_of_the_united_nations

    https://www.lucistrust.org

    Vezi materialul de mai jos, vorbeste si despre A Bailey, New Age:

    Walter J. Veith – Agenda noii ere – romaneste 23/24 (youtube.com)

    Nu subscriu la toate intrepretarile teologice ale lui V. Weith (imi pare rau pt el, este in trendul crestinismului popular), insa materialul merita vizionat, in mod sigur pt tine nu toate informatiile sunt „noutati”. Iti extragi ce ti se pare util.

    O sa vedem cum va fi. Nu trebuie sa „ghicim” nimic inainte, ni s-a spus asa:

    Matei 24:33 – „Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.”

    Ioan 14:29 – „Şi v-am spus aceste lucruri acum , înainte ca să se întâmple, pentru ca, atunci când se vor întâmpla, să credeţi.”

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      Astia cu „canalizarea” sunt inselati de demoni. Evreii sunt cunoscuti ca vorbitori cu demonii dintotdeauna dar acum au facut din asta un fel de mesagerie de dincolo prin cei alesi si i-au zis new age. Si cabala si new age sunt sub puterea banilor marelui contabil si conlucreaza.

      Apreciază

  9. Lolek B spune:

    Da, buna asta cu „canalizarea”, sunt voci venite din canal/hazna.

    Apreciază

Lasă un comentariu