Invierea lui Lazar, transumanism in Iudeea.

Hristos a lacrimat cand a vazut durerea surorilor prietenului Sau, desi stia de 4 zile. Dumnezeu e sensibil la durerea oamenilor, se regaseste unde este comuniune de iubire. Iudeii, insa, s-au maniat pe scoterea lui Lazar din iad, era semnul ca pierdusera autoritatea asupra vietii si mortii, jerfele nu mai aveau nicio valoare ca nu mantuiau nimic, deci cautau sa-i trimita pe amandoi inapoi in iad ca sa nu-l manie pe tatal lor – luciferul cunoasterii, cel mai probabil dupa consfatuirea cu omologii din Roma. „Cu domnul demonilor inviaza mortii…a defectat mersul Societatii umbrela”… e conflict, cade templul jertfelor fiscale…Se spune ca dupa inviere Lazar manca numai fructe si a mai trait 30 de ani, episcop in Larnaca.

Scientologia spune ca moartea e cea mai grea boala, ca viitorul va fi populat de fiinte din trecut, si ca vindecarea vine prin avatar pe o frecventa inalta: „nu esti in portal, nu existi” e motto-ul metastatului global, dovada ca magazinele de pe bulevarde sunt prafuite, totul are loc in registrul virtual.

Mișcarea „cosmistă” a lui Nikolai Fedorovici Fedorov de la începutul secolului al XX-lea, avea ca obiective: stabilirea nemuririi universale pentru ființele umane, învierea morților, ingineria corpului uman și libertatea de mișcare în cosmos (multiversul…anticipa pe hristosul tehnotronic si duhul biruintei gnozei asupra materiei, visul cabalei si al administratorilor Societatii. https://www.cinemagia.ro/filme/the-fountain-fantana-14298/

„Fantana nemuririi – Moartea e o boala”

8 comentarii

  1. Lolek B spune:

    https://t.me/DanDTube/13126

    Covid = Divoc (citit invers)

    Unii spun ca acest „Divoc” arata spre entitatea mitologica evreiasca: Dybbuk.

    Dybbuk – Wikipedia

    Covid-ul si mARN-ul ajuta la posedarea celor care s-au infectat/inoculat?

    Dybbuk: The Curse Is Real (2021) – IMDb

    Au scos un film cu Dybbuk in 2021, anul in care a inceput inocularea. „Blestemul este real”?

    Ciudate „coincidente”…horror.

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      nu exista coicidente decat daca nu intelegi ca totul depinde de totul

      Apreciază

  2. Lolek B spune:

    „Blestemul este real”?

    Ei spun ca da, in titlul filmului cu entitatea demonica Dybbuk, eu am pus semnul intrebarii.

    Crestinii cred ca daca nu ascultam de Tatal ceresc, Dumnezeu ne blestemă. Habauceala este la mare pretuire printre nicolaiti (invingatorii laicilor).

    Deuteronomul 11:26 – „Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul”

    Deuteronomul 30:15 – „Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul.”

    Deuteronomul 30:19 – „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,”

    Este o chestiune de alegere!!!

    Daca ascultati sfatul Meu, nu porunca ca pentru robi, sfat ca pentru prieteni, Eu va voi proteja impotriva a orice ar vrea Dybbuk sa faca cu voi. Va sfatuiesc, nu va poruncesc.”

    Inca o „coincidenta” din teatrul iezuit: filmul documentar Matrix.

    Nanobots That Release Toxins And Harvest Energy From the Body (substack.com)

    Bineinteles ca perciunatii sunt implicati masiv in nanotehnologia injectabila, iata povestea din 2013:

    In a 2013 TEDMED talk, Dr. Ido Bachelet says that these nano robots have already been successfully developed in Israel. And that they can be injected into the body with a basic syringe. He shows an image of what they look like, and they appear to be the same structures that the Fifth Column found in their research and claimed was powered by 5G, which was confirmed by Dr. Bachelet.

    TEDMED Israel 2013 „Cómo los nanobots cambiarán la medicina” (Dr. Ido Bachelet) (youtube.com)

    Traim zilele din urma. Nu am nici cea mai mica urma de indoiala. In curand imperiul Anglo-American cade. Ultima imparatie, cea multipolara, a saptea, va dura putina vreme (Apocalipsa 17:10). Sunt prea multi care se bat pe cascavalul global in Babilonul cel mare si se vor incaiera masiv, avand limbile incurcate.

    Apreciază

  3. Lolek B spune:

    Ce o fi asta?

    https://t.me/ddCommentGroup/340620

    O fi ceva operatiune agricola normala?

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      campania de primavara, tratament de scaderea impedantei la oameni in vederea asimilarii modificarilor genetice noninvazive; cine finanteaza lucrarile trebuie sa fie ori nebun si arunca banii, ori criminal. Si totusi, este catalogat de stat ca beneficiar legal si are si deduceri la profit reinvestit, in timp ce clasa autosupravietuitoare este falimentata si otravita

      Apreciază

  4. Lolek B spune:

    mircea.v said, on aprilie 29, 2024 at 4:33 pm

    Din “Viata Sfantului Vasile cel Mare” – Stelianos Papadopoulos

    “Satana s-a luptat intr-adevar sa-l castige pe om, despartindu-l de Dumnezeu. Asta face in intreaga istorie. Dar ceea ce a izbutit este faptul de a-l robi, de a-si supune omul. Nu l-a modificat ontologic, nu l-a transformat in altceva. Nu l-a putut instraina definitiv de Dumnezeu.
    Astfel ca omul in esenta a ramas fiu al lui Dumnezeu, dar robeste satanei. Puntile catre Dumnezeu nu s-au sfaramat. “

    “[…] a izbutit doar sa-l influenteze, nu sa-l transforme.”

    Aceste cuvinte m-au dus cu gandul la insemnare. Si la faptul ca daca ai primit pecetea direct iadul te mananca, fara putinta de a mai fi iertat. Si la faptul ca “nu au liniste nici ziua nici noaptea” cei ce primesc pecetea.

    Pana la pecete, pacatul poate fi iertat. Diavolul, in cel mai negru scenariu, cu incalcarea totala a liiberului arbitru – a se vedea reeducarea de la Pitesti, il putea schimba pe om, dar doar pe durata actiunii lui. Spune Parintele Calciu ca cei ce au devenit tortionari in urma torturilor, apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu si-au revenit. Omul nu a fost modificat ontologic, adica in firea lui, in AND-ul lui, in mecanismele si procesele intime ale creierului. Odata ce sinistrul experiment a incetat, omul a putut reveni la normal.

    Faptul ca pecetluirea inseamna direct iad, ma face sa cred ca aceasta pecetluire il schimba ontologic pe om, il transforma pe om, sfarama toate puntile catre Dumnezeu. Nu mai este asa cum l-a facut Dumnezeu, ci este altfel. E o lucrare fina aici, ce modifica omul in profunzimea lui.
    Si asta o poate face doar un cip implantat, nano-cipuri ce ajung in corpul nostru prin diversi vectori, si care pun stapanire pe fiinta omului, pe sistemul lui nervos, pe creier. Si pun stapanire cu ajutorul internetului. O inteligenta artificiala te va controla si va decide sa nu ai liniste nici ziua nici noaptea daca vei vrea sa fii in Adevar. Va fi un conflict major in permanenta in omul ce nu va mai fi lasat sa se gandeasca la Dumnezeu, la cele Sfinte, nu se va mai putea ruga… Si-a pierdut liberul arbitru, acum nu mai este doar influentat din exterior, este infuentat si transformat la interior, din interior. Cu acceptul lui initial.

    Niste simple tatuaje nu pot schimba firea omului. Niste desene pe piele nu pot schimba firea omului. Inca iti poti reveni. Puntile catre Dumnezeu nu au fost sfaramate. Omul inca este asa cum l-a facut Dumnezeu. Le poti sterge, iti jupoi pielea, ceva se poate face. La pecetluirea, gata, nu se mai poate face nimic, si sentinta e definitiva – iadul.

    Comentariu LB:

    In afara de faza cu iadul (in care nu cred), cuvintele de mai sus sunt adevarate.

    Semnul acela nu este ceva vizibil, caci nici sigiliul viului Dumnezeu nu va fi vizibil (Iisus Hristos nu avea un semn vizibil pe trup).

    Odata ce ai acceptat/primit semnul numeric al fiarei, NU mai exista cale de intoarcere. Asta nu din cauza ca s-a suparat Dumnezeu pe un astfel de suflet, ci pentru ca „tehnic” este imposibil pentru acel suflet nefericit sa mai auda susurul bland al Duhului Sfant.

    Si inca o chestiune, extrem de importanta: tu de ex nu crezi in cele descrise in Biblie despre Nunta Mielului, despre partasia de natura divina, revarsarea ploii tarzii, despre intrarea completa a Duhului Sfant in cei care cred si accepta aceasta Cale. Sau poate ai o alta interpretare, mai mult sau mai putin diferita, focusul tau (comun crestinatatii) este Parusia (a doua venire a Mantuitorului pe norii cerului).

    Eu cred si sustin fara urma de indoiala, ca Dumnezeu va pune in fata omenirii un grup de oameni, martori ai lui Hristos. In cei 144.000 se va produce vindecarea din pacat (ispasirea = punerea impreuna a doua naturi care s-au despartit in gradina Edenului), pe modelul Hristos = unsi cu putere de sus. Vor fi umpluti de Duhul Sfant, dupa modelul Arhetipului/Prototipului/Capului/Inaintemargatorului Iisus Hristos.

    Toata omenirea in acel moment („ziua aceea”) va putea sa vada concret cum se comporta oamenii in care locuieste pe deplin Duhul Sfant. Va fi ceva de aratat si nu de declarat. Vor fi pe toata fata pamantului (Apocalipsa 7:9) si viata lor va declara ca: „omenescul unit cu divinul nu comite pacat”.

    Acesta este motivul pentru care toti cei care vor alege semnul fiarei, in deplina cunostinta de cauza, nu vor mai putea fi iertati si sentinta va fi definitiva: moartea (nu iadul).

    Plata pacatului este moartea (Romani 6:23).

    Moartea somn si moartea vesnica NU este plata de la Dumnezeu, este plata pacatului, plata/urmarea despartirii de Dumnezeu (hula impotriva Duhului Sfant) in cunostinta de cauza, in ciuda evidentelor zdrobitoare.

    In „ziua aceea”, imediat dupa Nunta Mielului, cei sigilati cu Duhul Sfant vor fi o marturie vie in fata omenirii, exact pe modelul ucenicilor imediat dupa Cincizecime in Ierusalim, doar ca acum diferenta va fi uriasa.

    Peste ucenici au fost „niste limbi ca de foc” = prezenta Duhului Sfant peste ei (Faptele apostolilor 2:3). In cei 144.000 (Mireasa) Duhul Sfant va fi instalat complet, 100%, nici o urma din legea pacatului si a mortii nu va mai fi in ei (vezi plangerile lui Pavel din Romani 7 si mai ales din Filipeni 3:10-14).

    Apostolul Pavel a avut strapungeri formidabile despre ce inseamna calea catre desavarsirea crestina, stia clar ca NU este o locuinta a Duhului Sfant, merita recunostinta noastra vesnica pentru scrierile sale si pentru taria lui de caracter pana la moarte:

    Filipeni 3:10 – „Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui;”

    Filipeni 3:11 – „ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi.”

    Filipeni 3:12 – „Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit, dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.”

    Filipeni 3:13 – „Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte,”

    Nicolaitii acestor ultime zile nu au nicio scuza, citind cuvintele de mai sus si continuand cu latratura ca ei sunt „unsi” cu putere de sus prin punerea mainilor si alte vrajitorii („taine”) pe care le infaptuiesc in numele lui Baal, cel care li se prezinta drept un „Hristos” fals asezat pe tronul din sfanta (Matei 24:15).

    Are dreptate mircea.v, daca legaturile intre om si Creator sunt rupte complet in interiorul fiintei omenesti, nu te mai poti ruga pentru iertare. Or noi ne rugam sub indemnul negrait al Duhului Sfant, El este cel care ne arata greselile si Calea in Hristos:

    Ioan 16:7 – „Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi, dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite.”

    Ioan 16:8 – „Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.”

    Ioan 16:9 – „În ce priveşte păcatul, fiindcă ei nu cred în Mine;”

    Observi? Este la singular: pacatul. Fiind ei nu cred ce este în Hristos: „Tatal care locuieste in mine (prin Duhul Sfant), El face aceste lucrari ale Lui”.

    Un singur pacat de moarte: hula impotriva Duhului Sfant care locuia in Mantuitorul. Ei spuneau ca El face minunile cu Beelzebul, domnul dracilor (Matei 12:24). Nu intelegeau sursa puterii Lui. Asa cum NU intelege nici crestinatatea habauca. Nicolaitii acuza si astazi pe iudei ca ei nu cred in Mantuitorul, insa ei care cred in El sunt ok. Daca nu intelegi ca Fiul Omului este al doilea Adam (Om) partas de natura divina, plin de toata plinatatea dumnezeirii, o locuinta a lui Dumnezeu prin Duhul, nu crezi in El. Crezi in altcineva, venit din mari departari, de unde o sa vina si Mesia co(s)mic, curand.

    Iacov 1:13 – „Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău şi El Însuşi nu ispiteşte pe nimeni.”

    Sa crezi ca Fiul lui Dumnezeu, a doua persoana a lui Elohim, a coborat din cer pe pamant, si-a luat un trup omenesc si poate fi ispitit de Diavolul, este cea mai crunta orbire.

    Diavolul NU il poate ispiti pe Dumnezeu (Elohim – la plural). Diavolul poate sa ispiteasca doar fiintele create (ingerii care l-au urmat in rebeliune) si familia umana (protoparintii). A putut sa il ispiteasca pe primul Adam (Om) si a reusit. A incercat din rasputeri sa il ispiteasca pe al doilea Adam (Om) si a luat-o peste falci.

    Maleahi 3:6 – „„Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb; de aceea voi, copii ai lui Iacov, n-aţi fost nimiciţi.”

    Dumnezeu NU se schimba, NU isi schimba natura de duh!

    Dumnezeu NU devine om, pentru ca este neschimbator!

    Crestinatatea nu intelege ce este ispita. Ispita nu inseamna sa mananci din „fructul oprit”/neascultare fata de „stapan” (ingerii din cer care au cazut nu au mancat din pomi interzisi), ci inseamna sa te desparti de Duhul Sfant (Legea) pe care Elohim l-a pus in fiintele create.

    Asta inseamna sa fi ispitit: sa te desparti de Dumnezeu, sa iesi din taina „casatoriei”, sa „divortezi” de Dumnezeu Duhul Sfant!

    Asta l-a ispitit Diavolul pe Mantuitorul: sa se desparta de Tatal ceresc care locuia in El prin Duhul Sfant. Pentru asta s-a rugat Mantuitorul, cu sudoare de sange, sa nu fie parasit de Duhul Sfant (pe cruce)(Luca 22:42). Insa, ca sa poata sa moara, despartirea/”divortul” s-a produs:

    Matei 27:46 – „Şi pe la ceasul al nouălea, Iisus a strigat cu glas tare: „Eli , Eli, Lama Sabactani?” Adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?””

    Natura divina NU se desparte de natura divina. Insa Omul Iisus Hristos a fost despartit de natura divina, impotriva vointei sale, ca sa se poata implini cele scrise si sa poata intra in moartea somn, din care a fost inviat a treia zi:

    Faptele apostolilor 2:36 – „Să ştie bine dar, toată casa lui Israel, că Dumnezeu a făcut Domn şi Hristos pe acest Iisus pe care L-aţi răstignit voi.””

    Faptele apostolilor 10:40 – „Dar Dumnezeu L-a înviat a treia zi şi a îngăduit să Se arate,”

    Dumnezeu NU il poate invia pe Dumnezeu, caci sunt din aceeasi natura: Duh de Viata. Dumnezeu invie fiinte create.

    Dumnezeu NU poate fi ispitit prin simplul fapt ce El NU se poate despartii de insasi natura Lui de duh: Eu nu Mă schimb!

    Nu doar ca NU se schimba comportamental, in caracter dar nici in natura, caci NU are de ce: ESTE PERFECT („Eu sunt”)!

    Orice fiinta creata (inger, om) poate fi ispitita sa se desparta de natura divina. Orice fiinta creata poate „divorta” de Dumnezeu.

    Natura divina NU se poate desparti de natura divina!!!

    Diavolul cunoaste perfect aceste realitati, a trait in mijlocul lor o perioada lunga de „timp continuu”, stie perfect ca NU il poate ispiti pe Dumnezeu.

    Insa pe Iisus Hristos, Fiul Omului, al doilea Adam, Fiul lui Dumnezeu, l-a putut ispiti si a facut-o de multe ori. Si pentru ca a primit mereu refuz din partea Neprihanitului in care locuia Legea, l-au pus pe cruce: Satana si omenirea fara de lege.

    Psalmii 2:2 – „Împăraţii pământului se răscoală şi domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului şi împotriva Unsului Său, zicând: „

    Psalmii 2:3 – „„Să le rupem legăturile şi să scăpăm de lanţurile lor!” „

    Toti cei in care legaturile cu cerul vor fi rupte prin introducerea in corpurile lor a duhului/softului antihristic (tehnologia informatiei la nivel nano), vor fi fara de scapare. Insa aceasta se va intampla doar dupa Nunta Mielului, inainte de Parusie. Iar Nunta Fiului de Imparat este foarte aproape. Pentru ca este aproape „miezul noptii”, bezna mintii umane. Deja strigarea incepe sa se auda:

    Matei 25:6 – „La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: ‘Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!’”

    Adica treziti-va! Lasati somnul din dormitorul denominational.

    Sunt multi oameni care incep sa inteleaga aceste lucruri si asta nu poate decat sa ne bucure!

    Apreciază

    1. vaivoua spune:

      …mentin parerea din 9/11, placa cu „pecetea e semnul 666” are lipsa de discernamant. Pecetea e botez rasturnat, e legatura stiintifica. Ce legatura este intre Botez si o bucata de piele? Daca ai o proteza de la niste vanzatori satanici nu te mantuiesti? Transformarea se produce inainte de revelarea semnificatiei. Cand vor vedea ei semnul isi vor fi dat demult consimtamantul sa se lepede de ei si sa se puna in slujba inteligentei universale, nu le va pasa. Cei care inteleg sunt exceptii. 666 e taina cunoasterii iar moartea reprezinta pt gnostici intrarea in taramul cunoasterii. Sinteza religiilor este gnoza, moartea fata de Har.
      „Omul Iisus Hristos a fost despartit de natura divina, impotriva vointei sale…” Nu a fost despartit, a fost un plan al Lui de recuperare a omului. El procedeaza cu dragoste, altfel nu are sens nimic

      Apreciază

  5. Lolek B spune:

    @Transformarea se produce inainte de revelarea semnificatiei. Cand vor vedea ei semnul isi vor fi dat demult consimtamantul sa se lepede de ei si sa se puna in slujba intelegentei universale, nu le va pasa. Cei care inteleg sunt exceptii.

    Daca vorbesti de cei care, in ciuda evidentelor, vor accepta sistemul inainte de manifestarea pe fata, este corect ce spui. Iar in acest pericol sunt crestinii, pentru ca ei au „tot adevarul” (fiecare dupa puterea lui de intelegere).

    Dar sunt foarte multi in aceasta lume, majoritatea as spune, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga (duhovniceste vorbind), vezi cazul lui Iona cu cetatea Ninive. Popoare idolatre, pagane: musulmani, budisti, hindusi, confucianisti, etc.

    Pentru acestia se va da ultima strigare de har, este corect ca si ei sa auda si sa vada (in viata celor „144.000”) cum se manifesta imparatia cerurilor in niste oameni eliberati din robia pacatului. Trebuie sa compare, asa cum au comparat evreii intre viata Neprihanitului si viata celorlati oameni din timpul cat a fost Mantuitorul pe pamant. Trebuie sa poata face diferenta intre Hristosul autentic si Baal (hristosul fals) si sa aleaga in cunostinta. Astazi, aceasta alegere este imposibila pentru „ninivieni”, oricat de multe spume la gura ar face crestinatatea ca duce evanghelia pana la capatul pamantului

    Imi este greu sa inghit/accept ca cei care inteleg sunt exceptii, ca vor fi doar o ramasita. Observ in jurul meu ce vezi si tu, oameni care ne sunt dragi si nu vad nici cele mai evidente semne din vremea noastra si nici pe cele trecute. Mantuitorul a murit pentru toti, ca toti sa capete indurare si sa fie salvati. Multi chemati (adica toti), putini alesi (cei care aleg salvarea in dreptul numelui lor).

    @„Omul Iisus Hristos a fost despartit de natura divina, impotriva vointei sale…

    Nu a fost despartit, a fost un plan al Lui de recuperare a omului. El procedeaza cu dragoste, altfel nu are sens nimic”

    Am scris altadata mai in detaliu.

    Fiul Omului nu putea sa moara, ramanea atarnat pe cruce pana astazi daca Duhul lui Dumnezeu (Viata insasi) nu il parasea.

    Cuvintele sunt clare, din gura Lui:

    Matei 27:46 – „Şi pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli , Eli, Lama Sabactani?” Adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?””

    Satana a vrut ca Fiul lui Dumnezeu, al doilea Adam (Om) sa comita hula impotriva Duhului Sfant care era in trupul Sau, sa rupa legatura cu Dumnezeu, sa iasa din „casatorie”, sa „divorteze”, asa cum a facut primul Adam (Om).

    Ca Fiul Omului sa poata sa moara de prima moarte (somn) pe cruce, a trebuit ca Duhul lui Dumnezeu sa-L paraseasca. In acel moment unic, Mantuitorul a devenit TEMPLU GOL!

    Din acest motiv a murit de agonie mentala care i-a provocat atac de cord, imediat ce Duhul lui Dumenzeu l-a parasit.

    Matei 27:50 – „Iisus a strigat iarăşi cu glas tare şi Şi-a dat duhul.”

    Tatal ceresc L-a asigurat in gradina Ghetsemani ca nu va ajunge in starea primului Adam (GOL), in starea de om pacatos. Acest gand il adusese in starea in care transpira sange. Noi nu putem intelege agonia care L-a cuprins, caci suntem nascuti robi pacatului (temple goale). El a fost nascut un templu viu, o locuinta a lui Dumnezeu prin Duhul si asa a trait tata viata Lui, in deplina ascultare de Tatal ceresc.

    Ironic, la cruce s-a produs in Mantuitorul divortul, despartirea de Dumnezeu si crestinatatea sustine sus si tare ca la cruce s-a produs ispasirea (punerea laolalta a doua naturi despartite).

    Cat de oarba poate fi cre(s)tinatatea?

    Atat de oarba, inca se inchina unui hristos fals, ii aduc laude si multumiri, ii scriu poezii si canta cantece, ii fac slujbe si il numesc „Hristos”. Asa cum sutele de preoti, din vremea lui Ilie, spuneau sus si tare ca ei se inchina Domnului (cuvantul fiind Baal = Domnul). Nu cuvantul in sine era erezia si realitatea din spatele cuvantului.

    Iar Hristos, Mielul bland al lui Dumnezeu, sta afara la usi si bate…poate niste talharii ii vor deschide usa inimii.

    Aceia pe care-i numesti „exceptii” vor intra in experienta „casatoriei”/unirii dintre uman si divin (ispasirea), vor fi un singur trup: Capul si Biserica adevarata.

    Apocalipsa 3:20 – „Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.”

    Apostolul Ioan a fost prea finut si a scris (sub inspiratia Duhului Adevarului) cu perdea/mahrama, ca sa nu ne socheze: ma voi casatori cu voi, vom fi un singur trup, cele doua naturi se vor uni intr-un singur trup, dupa modelul Capului/Inaintemargatorului, intaiul inviat dintre „mortii vii” care a mers pe Calea consacrata catre desavarsire/neprihanire.

    Osea 2:19 – „Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare;”

    Osea 2:20 – „te voi logodi cu Mine prin credincioşie şi vei cunoaşte pe Domnul!”

    Dupa logodna, intotdeauna urma casatoria. Noi suntem acum in starea de logodna, inca nu ne-am casatorit cu Hristos (Filipeni 3:12).

    Despre ce „cunoastere” crezi ca e vorba in versetul de mai sus?

    Despre „cunoasterea” asta de mai jos, spiritual vorbind in Osea 2:20:

    Facerea 4:1 După aceea a cunoscut Adam pe Eva, femeia sa, şi ea, zămislind, a născut pe Cain şi a zis: „Am dobândit om de la Dumnezeu”.

    Cand omul mort (in greseli si pacate) se uneste / il cunoaste intim (in trupul sau) pe Domnul, rezulta o viata noua, viata vesnica (singura care este adevarata).

    Cand un barbat „cunoaste” o femeie (in viata noastra umana), cele doua naturi diferite devin un singur trup si din aceasta unire (casatorie in limbajul pildelor) rezulta un copil = o viata noua. Ni s-au dat in traiul nostru metafore/pilde sa putem intelege/vedea adevarurile duhovnicesti.

    Cand natura umana moarta va fi unita cu natura divina, prin Duhul de Viata care era si in Hristos Iisus, atunci se va naste o viata noua. Singura „viata”, asta de aici, este doar pentru o vreme, ca sa ne luam deciziile. Momentan noi suntem „mortii vii”.

    La Nunta Mielului, in marea zi a ispasirii, casatoria se va consuma, adica cunoasterea intima se va produce, „intrarea”/”cina” despre care se vorbeste in Apocalipsa 3:20.

    Hristos (barbatul) va cunoaste pe Mireasa Lui (femeia = Biserica adevarata) si ea („femeia” = Biserica) va naste oameni vii, in „ziua aceea” = ziua nuntii Fiului de Imparat. Abia in „ziua aceea” = „ziua Domnului” se naste poporul viu, peste care sa domneasca Domnul domnilor. Nu poti sa domnesti daca nu ai un popor (din neamul tau, din samanta ta umana). Nu poti fi imparat daca nu ai „supusi”, daca nu ai imparatie. Pana si imparatii/regii pamantului NU domnesc peste case goale, rauri, paduri, munti si caprioare, ci domnesc peste oameni. Daca imparatia NU se produce in oameni, prin instalarea Celui ce este ceresc in templele vii, nu exista popor viu, ci doar „mortii vii”.

    Apreciază

Lasă un comentariu