Ilie si Enoh sunt aproape

Idolatria fata de stiinta si tehnologie e pe culmi. Din biserica se propovaduieste utilitatea si ajutorul pe care ni-l da stiinta, ca ne ofera ordinea si paradisul social pe care politica nu le poate crea prin lege fara stinta. E unul din semnele apropierii sfarsitului. Asta e gnosticism, fie ca se cheama epoca cunoasterii rationale sau vrajitorie. Vrajitoria tot gnosticism este si tot cu simboluri si limbaj specific, programatic si contractualist, procedural: -fa aia sau e rau!

Ilie si Enoh au vietuit pe pamant intr-o epoca cu multa vrajitorie/gnoza procedurala. Acum suntem intr-o epoca care a reinviat gnoza procedurala/vrajitoria prin digitalizare. Insa atunci duhul fiarei care are puteri procedurale -limbajul, era un secret rezervat pt cei mistici, curati si initiati. Azi e o putere data unui limbaj care se autoeduca si creste hranindu-se cu datele personale si devine mentor in curand. Epoca mintii legate la duhul fiarei a inceput si se termina tot cu un Ilie si un Enoh.

ps: Numele fiilor lui Dumnezeu sunt virtuti sau puteri/personalitati. Ilie este puterea „ajutorului/numelui lui Dumnezeu” si Enoh este puterea „Legii lui Dumnezeu”. Scaparea Bisericii va fi in ajutorul care vine din Legea Adevarului (Liberator concret, nu simbolic) si ruperea de sub influenta legilor statului/anatema statului contabilului mamona.

Lasă un comentariu